Make your own free website on Tripod.com
Tarot
Home | Reiki | Voetreflexelogie | Bach Bloesem Remedie | Favorite Links | Contact Me
Reiki

reikisymbool.gif

Wat is Reiki?

 Het Japanse woord Reiki betekent universele levensenergie en is een helende energie. Door handoplegging stroomt Reiki van de gever naar de ontvanger. De gever wordt hiervan niet moe, raakt zelf niet uitgeput en neemt geen energieën van de ontvanger over, omdat de gever niet zijn energie doorgeeft, maar universele levensenergie. Ook kun je met Reiki jezelf behandelen.

 

 Voor wie is Reiki?

 Reiki is voor iedereen en iedereen kan het leren. Je hoeft niet ziek te zijn om baat te hebben bij Reiki. Reiki geeft in allerlei situaties extra energie. Reiki is een holistische geneeswijze en werkt in op de hele mens, op lichaam, ziel en geest en versterkt het zelfgenezend vermogen. Reiki heeft vele toepassingsmogelijkheden. Zo is het ook  mogelijk om (huis)dieren en planten te behandelen.

 De graden

 Reiki kent een drietal graden.

De eerste graad bestaat uit vier inwijdingen. Hierdoor worden de Chakras geopend zodat de Reiki weer vrij kan stromen. De Reiki stroomt via de kruin van de ingewijde naar binnen en door zijn/haar handen weer naar buiten

Door handoplegging kun je de Reiki doorgeven

Tijdens een Reiki-I-cursus worden de oorspronkelijke handposities geoefend, ervaringen uitgewisseld en toepassingsmogelijkheden onderzocht

De tweede graad bestaat uit één inwijding. Tijdens de cursus leer je de drie symbolen om tijd en ruimte te overbruggen, om een mentale behandeling te geven en om de Reiki te versterken.

De derde graad of meestergraad was alleen bedoeld voor mensen die Reiki wilden onderwijzen aan anderen. Tegenwoordig zijn we daar wat makkelijker in geworden. Veel Reiki-II-ers willen na verloop van tijd ingewijd worden in Reiki III maar voelen niet de behoefte om cursus te geven. Om aan deze wens tegemoet te komen is de Reiki-III-graad gesplitst in a en b. A is voor mensen die alleen de extra kracht willen die de inwijding teweeg brengt en geen cursus willen geven. B, ofwel Reiki III, is voor iedereen die een Reiki Master of -leraar wil zijn en dus ook zijn kennis door wil geven aan anderen.

 Informatie-avonden

Wil je meer weten? Bezoek vrijblijvend een open Reiki-informatieavond.

Op deze avonden krijg je informatie over de geschiedenis van Reiki, wat Reiki is, de Reikigraden, toepassingsmogelijkheden en zo meer. Ook is er ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen. Deze avonden worden in principe elke 1e dinsdag van de maand gegeven  en worden aangekondigd op deze site.

 

Reiki-behandeling

 Een goede manier, zo niet de beste manier, om kennis te maken met Reiki is om een Reiki-behandeling te ontvangen.

Wil je Reiki ontvangen om je zelfgenezend vermogen te verbeteren, dan kan ik een blok van vier Reiki-behandelingen op aaneengesloten dagen van harte aanbevelen.

Reiki zit een reguliere geneeskundige behandeling niet in de weg en is geen vervanging van medische behandeling, maar kan heel goed dienen ter ondersteuning daarvan en versnelt vaak het genezingsproces.

Bij chronische pijnklachten en aandoeningen, oververmoeidheid e.d. kan Reiki verlichting bieden.

Voor een volledige behandeling van een uur, op de reiki-behandeltafel, betaal je slechts 20,00.

Ben je niet in de gelegenheid door afstand of tijd of lichamelijke gezondheid om een fysieke behandeling te krijgen, dan is een afstandsbehandeling misschien de oplossing voor jou. Hierbij hoef je zelf niet aanwezig te zijn en is het toch mogelijk om een hele behandeling te ontvangen. Met behulp van de Reiki II-symbolen kunnen wij ons op je afstemmen en je Reiki sturen. Prijzen van een afstandsbehandeling zijn gelijk aan de fysieke behandeling.

 

Bel Ine Andeweg 070 4042465 voor  meer info en/of een afspraak

Prijzen:
Behandeling        :   20,00 Euro (ongeveer 1 uur)
2-daagse Cursus : 125,00 Euro