Make your own free website on Tripod.com
Tarot
Home | Reiki | Voetreflexelogie | Bach Bloesem Remedie | Favorite Links | Contact Me
Bach Bloesem Remedie

De Bach Bloesem Remedies zijn geschikt voor baby's, kinderen èn voor volwassenen. Ze kunnen helpen bij emoties zoals angst, onzekerheid, overgevoeligheid, eenzaamheid, zenuwachtigheid, onverdraagzaamheid en boosheid. De Bach Bloesem Remedies helpen om de positieve dingen in het kind naar boven te halen en om nare gevoelens te laten verwerken of ermee om te leren gaan.
Ook een gedragspatroon van een kind, dat gebaseerd is op een vroegere gebeurtenis, bijvoorbeeld een geboortetrauma, een ziekenhuisperiode, een scheiding of het overlijden van een dierbaar persoon of huisdier, kan veranderen met behulp van deze remedies.

De Bach Bloesem Remedies bestaan uit 39 verschillende remedies (inclusief de Rescue Remedy) en ze vormen samen een natuurlijke behandelmethode, die heel gemakkelijk toe te passen is. Ze zijn gemaakt van planten, struiken en bomen (op één na: Rock Water). De remedies hebben geen bijwerkingen en ze kunnen altijd gebruikt worden, ook in combinatie met andere medicijnen. De Bach Bloesem Remedies zijn genoemd naar hun ontdekker, dr. Edward Bach, die leefde van 1886 tot 1936. Voor elke negatieve stemming of gemoedstoestand waarvan een mens last kan hebben, vond dr. Bach een bijpassende plant of boom, waarvan hij de genezende kracht kon voelen en ervaren. Zijn intuïtie hielp hem daarbij.

In een intake-sessie worden  een aantal verschillende remedies  uitgezocht. Als blijkt dat de remedies niet aanslaan - binnen enkele weken weet je dat wel - kun je je keuze herzien en nog een ander flesje laten samenstellen of je kunt kijken of een andere therapie of begeleiding wenselijk is. Veel kinderen reageren overigens goed op de Bach Bloesem Remedies, maar soms is het nodig om aanvullende mogelijkheden te onderzoeken.

De Bach Bloesem Remedies vervangen reguliere medicijnen niet. Maar zij kunnen een goede aanvulling zijn op bijvoorbeeld de behandeling van een huisarts of specialist. Bij twijfel kun je altijd advies vragen aan je huisarts of therapeut.

En dan zijn er nog de Rescue Remedy en de Rescue Cream. Rescue Remedy is een eerste-hulp-remedie die te gebruiken is o.a. bij ruzie of verdriet, bij het horen van slecht nieuws, bij een shock, na een ongeluk, bij koorts of zelfs na een wespensteek. Rescue Remedy helpt om de spanningen of heftige emoties te verzachten. Rescue Remedy is ook te gebruiken als kinderen gespannen zijn voor een examen, een tandartsbezoek of iets dergelijks. En er zijn natuurlijk nog veel meer situaties te bedenken waarin je de Rescue Remedy kunt gebruiken.
De Rescue Cream kun je uitwendig gebruiken bij o.a. huiduitslag, eczeem, zonnebrand, kleine eerstegraads verbrandingen waarbij de huid rood en pijnlijk is (nadat de huid eerst gekoeld is met lauw water), insectenbeten en jeuk.
De Rescue Remedy en de Rescue Cream zijn altijd handig om in je huisapotheek te hebben of bij je te dragen.

De prijs van een intake bedraagt 25 Euro.

De prijs van een flesje Bach Bloesem Remedie bedraagt 7,50 Euro.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak bel met:

Ine Andeweg . telefoon 070 4042465

bachbloesem.jpg

logobach.gif